Grote verkeerscontrole op de A9 “Veilig op weg”

Badhoevedorp, 16 mei – De politie houdt in Badhoevedorp een grote verkeerscontrole, speciaal gericht op het vakantieverkeer. Op strategische punten staan in de omgeving politie voertuigen uitgerust met een ANPR.

Aan de controle doen enkele diensten mee, zoals de belastingdienst, de verkeersspecialisten (VOA) en agenten van zowel Kennemerland als de KLPD. Motoragenten halen vanaf de A9 voertuigen met een caravan, campers en auto’s met een aanhanger.

Tijdens de controle wordt er onder andere gekeken naar de technische staat van de caravan of aanhanger, of hij goed aangekoppeld is, de bestuurder het juiste rijbewijs heeft en dat hij niet te zwaar beladen is. Ook worden de bestuurders gecontroleerd op het alcohol gebruik.

De voertuigen met ANPR (Automatische nummerplaatherkenning) controleren onder andere op openstaande boete’s en verzekeringen, de belastingdienst op openstaande belastingschuld.

Resultaat:

Er zijn 6 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de aslast, de hoogste overschrijding bedroeg 22%.
Verder zijn er 3 bekeuringen uitgeschreven voor banden waarbij het stalen karkas van de band zichtbaar was en is 1 rijbewijs ingevorderd op grond van de Wet Mulder.

Er zijn 35 waarschuwingen gegeven over de bevestiging van de losbreekremkabel en 10 waarschuwingen voor de verlichting.

De belastingdienst heeft 6.085 Euro contant geïncasseerd en beslag gelegd op 6 voertuigen. Daarvan zijn er 3 door hen ter plaatse afgevoerd.

Fotografie: Eric van Lieshout

 

Misschien vindt u dit ook interessant?